måndag 1 augusti 2011

Maskot... eller?

Låt mig få presentera...
MINI-ME! :DGrundmönstret är Maskoten ifrån Mia Bengtssons senaste bok. Men jag bestämde mig för att göra den lite speciell!  Först så började jag med att göra den i samma färger som jag har på en tröja, turkos- och lila-randig. Tänkte, ah, men jag kan säga att den ska föreställa mig! Sen fortsatte jag att virka och medan jag satt där så började jag tänka, kan man ta det ett steg längre? 
    Mössan blev inge vidare till maskoten, så den får någon annan amigurumi någon gång! :P Så istället hittade jag blond-färgat effektgarn på malmamarknaden i helgen, så då köpte jag direkt ett nystan och tänkte att maskoten ska få hår! Lite krångligt var det att virka med effektgarn, men man kom snart in i det! Och jag tycker faktiskt resultatet blev skrattretande bra! Och när jag menar skrattretande... så menar jag att jag satt och garva hur mycket som helst åt hur den såg ut med håret! xD Stod åt alla håll! Fick tygla ner det med hårspray, hehe.

Men ja, ni kanske undrar nu, hur långt gick jag med att få den lik mig? Jo, en del! Den fick en ögonbrynspiercing som jag har, rätt antal ringar i öronen (för jag virkade efter egen hand ett par öron till den också).   Den fick även två prickar på ena kinden, eftersom jag själv har det, och jag sminkade dem lite rödrosiga eftersom mina egna kinder har en tendens att bli det. :) Och sedan såklart håret i rätt färg!  
    Lägger till en liten bild på mig också så ni kan jämföra, haha. :D 

2 kommentarer:

  1. Haha, så söt och vilken kul grej! Tycker minsann alla borde ha en miniversion av sig själv :P

    SvaraRadera
  2. Blev asfrän ju! :DD

    SvaraRadera